Hartelijk welkom op de website van de Kleine Munsterlanders “Van’t Wolvenlaer”

Hoe het allemaal begon…In 2010 kochten we onze eerste Kleine Munsterlander in Duitsland, Boris Vom Wentowsee (afkomstig uit Auslesezucht). Nooit hadden we kunnen voorspellen wat een grote ommekeer dit zou betekenen in ons leven ! Wie had kunnen denken dat die heerlijke kleine pup ons zou onderdompelen in de boeiende wereld van de jacht en de veldwedstrijden ? En wie had kunnen denken dat dit zou leiden tot ‘geboorte’ van onze eigen kennel, Van’t Wolvenlaer ?

Het begon met een toevallig ontmoeting met een stel trainers, gepassioneerd door veldwerk…Zij hebben me laten kennismaken met het ‘Spel op de wind’, de moeilijkste maar mooiste discipline in het wedstrijdgebeuren voor de staande jachthond. En wat startte als een initiatie als nerveuze, onwetende ‘voorjager’, groeide al snel uit tot een hobby, neen, een passie, de passie voor het werk met de staande hond. De interesse in bloedlijnen, het opvolgen van geboorten, dekkingen, resultaten, wedstrijden in binnen- en buitenland…het werd al snel een groot deel van mijn leven.

Onze bedoeling is niet om élk jaar een nestje te fokken, wij kiezen er voor om voluit te gaan voor kwaliteit, en niet voor kwantiteit. Gezondheid en jachtpassie, het behouden van de kwaliteiten van dit prachtige ras, dat is voor ons het belangrijkste streven.

Wij wensen u veel plezier op onze site en hopen dat u het prettig vindt even binnen te kijken in het liefdevolle leven van onze jachthonden.

Patricia en Patrick